fredag 25. august 2017

Valg 2017 - om alt skal gå til helvete eller ei.



Det er snart stortingsvalg. Nærmere bestemt 17 dager til. På 17 dager (med mindre du allerede har stemt), skal du bestemme deg for om du vil fortsette med en regjering hvis innvandrings- og integreringsminister nå går ut og sier at hun ikke er så fan av menneskerettigheter, iallefall ikke for dem som ikke skal få bo i dette landet.

https://www.dagbladet.no/nyheter/listhaug-vil-sette-asylsokeres-menneskerettigheter-til-side-for-a-trygge-befolkningen/68626130

De sier dette blir et verdivalg. Om hva slags land vi vil leve i og hva slags folk vi vil være. Det diskuteres stadig hva som er norske verdier, og den unisone og tverrpolitiske enigheten til Borten-Moe og Hofstad Helleland om vafler, brunost og fellesdusj er så oppbrukt at jeg ikke skal gå inn på den. Aller helst skulle jeg ønske at det ikke var behov for en debatt om hva som er norske verdier, da det burde være tydelig for alle og enhver at norske verdier er humanisttiske såvel som de fleste reiligøse verdier. Feks; vær grei mot folk, ikke tenk bare på deg selv, ikke drep noen og prøv å være et bra menneske. Ferdig.

Listhaug sitt siste utspill er ikke bare kvalmt fordi hun åpenbart mener at en gjeng med mennesker ikke er like mye verdt som andre og ikke skal ha de samme rettighetene, men det er så inni helvetes skummelt fordi hun beveger seg inn i et politisk landskap hvor man skal fjerne rettigheter. Menneskerettigheter. En helt åpenbar verdi. Ikke bare norsk, men internasjonal. Flaggskipet til FN. Det alle streber mot og forsøker å innføre de stedene folk lever i nød og faenskap.

Hvis Listhaug får grønt lys for dette, så er det i gang. Innskrenkingen, resrvasjonen, reverseringen. Kall meg gjerne paranoid og redd, men sånne ting får meg til å bli nettopp dét.

Offred i Margaret Atwoods roman "The Handmaids tale" fra 1985 og som beskriver en dystopi hvor konservative religiøse krefter har tatt over omtrent hele USA, sier det jeg tenker:

"Now I'm awake to the world. I was asleep before. That's how we let it happen. When they slaughtered Congress, we didn't wake up. When they blamed terrorists and suspended the Constitusion, we didn't wake up then, either. Nothing changes instantaneously. In a gradually heating bathtub, you'd be boiled to death before you knew it.".

Listhaug bærer korset sitt med stolthet, samtidig som hun hater alle som ikke er akkurat som henne. De meningene og tankene hun forfekter er ikke langt unna en politistat. Fascisme. Jeg skal holde meg for god til å sammenligne henne med nazister, til det er hun altfor smart. Ei heller IS. Hun lager for dølle propagandavideoer. Listhaug og hennes meningsfeller er noe midt i mellom. Noe sleipt, farlig og intelligent. Altså ca. 100 ganger verre.

Jeg driter i om du stemmer Rødt, MDG, Venstre eller Høyre. Så lenge du er grei nok til å ikke stemme FrP. Det er nå du har muligheten til å våkne og ikke være en av dem som sov i timen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar